Föreningsinfo

Härnö IF - Bågskytte

Föreningsnummer: 2157-10
Postadress: Mona Bentsen, Sälstensgränd 63,
871 33 Härnösand
Telefon: +46730239180
Bankgiro: 5337-2116
Organisationsnummer: 888000-7920 

Kostnader

Ungdom (upp till 20 år) 500 kr/år
Vuxen 600 kr/år 

Bågskytte är en förhållandevis billig sport. Klubben håller med material för skyttet under den tid du lär dig och fram till dess att du väljer att köpa egen båge och annat material. Det brukar vara efter ca ett år. 

Kostnaden för att vara medlem är för 2025:

Du som inte vill vara aktiv skytt men ändå stödja klubben kan välja att bli stödmedlem.

Kostnaden för stödmedlem är 200 kr/år. Vill du sedan börja skjuta betalar du bara mellanskillnaden upp till medlemsavgiften.

Betala in summan till bakgiro 5337-2116 och ange ditt namn. Är du ny medlem behöver vi också ditt personnummer och kontaktuppgifter. Efter att vi lagt in dig som medlem försvinner personnumret. Dessa uppgifter kan du skicka i separat mail till Torleif Bentzen.

Drogpolicy

HÄRNÖ IF bedriver en ideell verksamhet som har till syfte att främja medlemmarnas hälsa samt möjliggöra en positiv fysisk, psykisk och social utveckling. Klubbens verksamhet präglas av ett naturligt avståndstagande mot droger, men vi vill med denna drogpolicy ändå förtydliga vårt ställningstagande, för nuvarande och framtida medlemmar.

Ledare och övriga vuxna i föreningen har ett stort ansvar att vägleda våra ungdomar till att välja en hälsosam livsstil, samt att själva föregå med gott exempel.

Att använda droger påverkar de idrottsliga prestationerna negativt och kan i sin förlängning få förödande fysiska, psykiska och sociala konsekvenser. Med droger menar vi tobak, alkohol, narkotika och dopningspreparat.

Handlingsplan

Tobak
Inga ungdomar under 18 år får använda tobak inom vår verksamhet (gäller träningar, tävlingar, läger m.m.). Om någon ungdom snusar/röker tar ledaren ett samtal med denne samt kontaktar förälder. Ungdomsledarna ska som en naturlig del i verksamheten prata om rökningens negativa konsekvenser för hälsa och idrottsliga prestationer.

Ledare och övriga föreningsmedlemmar får inte röka i barns och ungas närhet. Om detta sker ska styrelsen ha ett samtal med ledaren/medlemmen och påminna om vår policy samt påminna om den vuxnes roll som förebild.

Alkohol

Ungdomar
Enligt svensk lag är det en åldersgräns på 18 år för att köpa folköl samt dricka på restaurang och 20 år för att handla på Systembolaget. Klubben accepterar inte att ungdomar under 18 år dricker alkohol. Om vi trots det skulle upptäcka att någon av våra ungdomar druckit alkohol gör vi på följande sätt:

-samtal med berörd och kontakt med föräldrarna

-vid misstanke om problem (inom familjen) tar vi kontakt med sociala myndigheter

Ungdomsledare
Som ungdomsledare och vuxen är det viktigt att tänka på sitt ansvar och att man är en förebild för sina ungdomar. Det visar klubbens ledare genom att inte:

-dricka alkohol under resa, läger eller inom andra verksamheter där man deltar med ungdomar

-komma berusad eller bakfull till träning, tävling eller annat möte

-dricka alkohol eller uppträda berusad i föreningens kläder

Vid misstanke om alkoholproblem hos någon av ungdomsledarna gör vi på följande sätt:

-genomför enskilt samtal

-erbjuder hjälp och stöttning

-om vederbörande trots detta återigen är berusad stängs denne av från alla sina ungdomsledaruppdrag.

Narkotika
All användning av narkotika, som inte är legalt förskriven av läkare för medicinskt bruk, är förbjudet i svensk lagstiftning. Skulle något sådant komma till styrelsens kännedom kontaktar styrelsen förälder (om personen ifråga är under 18 år), polis och/eller sociala myndigheter.

Dopningspreparat
Att använda dopningspreparat är förbjudet enlig svensk lag. Om det kommer till styrelsens kännedom att en klubbmedlem avsiktligen använt dopingpreparat kommer vederbörande att polisanmälas. Det är upp deltagarna själva att vid behov söka dispens via Riksidrottsförbundet för dopningklassade läkemedel som används för medicinskt bruk. Detta gäller löpare som är uttagna till senior-, junior-, ungdomslandslag eller motsvarande. För övriga gäller generell dispens som ej behöver sökas.

Ansvaret för att följa föreningens policy är gemensamt för föreningens medlemmar. Det yttersta ansvaret ligger på Huvudstyrelsen dit man som ungdom, förälder eller ledare kan vända sig vid behov om det skulle inträffa något problem som är svårt att hantera.

HÄRNÖ IF

Styrelsen